Hoofdrol voor DWK-jeugd en senioren bij GK Nijmegen

Met meer dan 100 medailles zijn de Regio Kampioenschappen zwemmen in Nijmegen wederom succesvol verlopen voor de zwemploeg van DWK. 42 keer kreeg een zwemster of zwemmer van de Barneveldse vereniging de gouden plak omhangen, in individueel of in estafette verband. 31x zilver, 28x brons en een flinke reeks aan regio-, club- en persoonlijke records zorgden verder voor het geslaagde weekend.

 

Luuk Nijland en Vera Renshof hadden een belangrijke rol in deze medaille-oogst. Nijland was 8x goed voor goud, waarbij de 1.49 op de 200 vrije slag het meest tot de verbeelding sprak. Ook op die 200 vrij leverde Vera Renshof haar beste prestatie van het toernooi, met 2.06.

De meeste medailles kwamen individueel op naam van Ilse Volkers. Maar liefst 9 keer mocht zij het erepodium betreden tijdens de GK, waarvan vijf keer goud, drie keer zilver en één keer brons. Beste resultaat was de 2.19 op de 200m rugslag. Birgit van Buiten liet van zich spreken met zeges op de 200 en 400 wisselslag en de 200 rugslag, gevolgd door Nora Brouwer (50 school en 200 vlinder), Fleur Donker (200 vlinder, 400 vrije slag) en Lena Minderaa (50 en 100 vlinder) met elk twee titels. Ook Isabel Aardema eindigde op de hoogste trede, op de allerlaatste afstand van het toernooi, de 200m vrije slag.

Bij de mannen wist naast Luuk Nijland ook Serginni Marten het goud op te eisen. Dat deed hij drie keer, op alle schoolslag afstanden was hij de snelste. Dylan Donkersteeg won de 50 en 100 vrije slag bij de jeugd. Daarnaast eindigden ook Raphael Mennen (200 schoolslag), Rick de Kreek (400 wisselslag) en Kevin Eltink (200 wisselslag) als eerste. Daarnaast kwamen Niek Heethaar, Joas Groeneveld, Ardi Knol, Gjalt Panjer, Luc de Kreek, Thomas Kappe, Max Voortman en Jurre Stammes nog tot fraaie ereplaatsen.

Op de estafettes gingen de verschillende teams steeds voor de volle winst, wat op vijf van de zes senioren-estafettes ook lukte. Alleen op de 4x100 vrije slag dames moest het DWK-viertal haar meerdere erkennen in de ploeg uit Nijmegen. Op de 4x100 vrije slag gemengd, met Serginni Marten, Luuk Nijland, Fleur Donker en Vera Renshof werd een tijd neergezet van 3.40,26, goed voor een Regionaal record! Ook de 4x 100 wisselslag gemengd, met Ilse Volkers, Raphael Mennen, Lena Minderaa en Dylan Donkersteeg was met 4.15,63 goed voor een Regionaal record voor 17-jarigen.