3e plaats Minioren bij Regio Club Meet

Afgelopen weekend heeft DWK deelgenomen aan de Regio Minioren Club Meet in het Erica Terpstrabad te Nijmegen. 27 zwemmers verkleed als Cowboys en Indianen, passend bij het thema van deze wedstrijd, zijn de strijd aangegaan met de andere verenigingen van Gelderland. En dat ging niet onverdienstelijk; de ploeg uit Barneveld heeft de derde plaats weten te bemachtigen achter Aqua-Novia ’94 uit Nijmegen en De Ward uit Bemmel.

Voor veel zwemmers was het voor het eerst dat zij deelnamen aan deze spannende en indrukwekkende wedstrijd. Hiernaast hebben ook veel zwemmers een nieuwe afstand gezwommen en er zijn in totaal 24 persoonlijke records verbeterd. De grootste verbetering van het persoonlijk record bij de meisjes kwam op naam van Joëlle Goodijk, zij heeft op de 50 meter schoolslag haar PR met 5,74 seconden verbeterd. Bij de jongens heeft Ruben van Maanen de grootste vooruitgang geboekt. Zijn PR op de 50 meter schoolslag heeft hij met 5,43 seconden verbeterd.

Elena Looijen, Casper van Koesveld, Myrthe Rijpma en David van Velsen mochten het spits afbijten in de estafette 4x50 vrij gemixt. Hierna was het de beurt aan de meisjes minioren 2/3 en de jongens minioren 2/3/4 voor de 50 meter schoolslag. De jongste deelnemers van DWK waren Mare de Vogt en Tobias van der Zijden, zij zwommen deze afstand voor het eerst. Elin Baars, Joëlle Goodijk, Sil van Dijk, Sven Potappel en Ruben van Maanen hebben allen hun beste prestatie op deze afstand neergezet.

Deze zelfde leeftijdscategorie zwom later ook nog de 50 rug en 50 vrij. Zowel Mare als Tobias zwommen deze beide afstanden voor het eerst in keurige tijden. Op de 50 rug hebben Maryse Kuijper, Sil, Elin en Sven een PR gezwommen en op de 50 vrij verbeterden Nordin Vermeer, Elin, Joëlle, Ruben en Maryse hun snelste tijd.

Veel meisjes in de leeftijdscategorie minioren 4 stonden voor een spannend programma, zij mochten voor het eerst 100 meter wisselslag of 100 meter vrije slag zwemmen. Tess Jansen en Sofie Alberts zwommen zelfs beide afstanden voor het eerst. Beide meisjes waren hier wel wat zenuwachtig voor, maar hebben de afstanden in prima tijden afgelegd. Fenne de Vogt, Rosalie Koumassa, Milouck Frunt en Fiene van Maanen hebben alle vier de 100 vrij voor het eerst mogen zwemmen.

Lili Oosting heeft al wat ervaring op deze beide afstanden. Zij heeft op zowel de 100 vrije slag als de 100 wisselslag haar PR’s weten te verbeteren. Op het programma voor de meisjes minioren 4 stond ook nog de 50 meter schoolslag op het programma. Hierop wisten Fenne, Rosalie, Fiene, Tess en Milouck hun snelste tijd neer te zetten, waarbij Rosalie haar tijd met maar liefst 5,29 seconden wist te verbeteren.

Bij de jongens minioren 5 mocht David van Velsen, naast zijn deelname aan de eerste estafette, debuteren op twee afstanden. De 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag heeft hij voor het eerst afgelegd. Bij de oudste leeftijdscategorie bij de meisjes, minioren 5, heeft Laura Volkers goede zaken gedaan door een PR te zwemmen op zowel de 50 meter vlinderslag als de 100 meter vrije slag te zwemmen. Ook Elena Looijen heeft goed gezwommen op de 100 meter vrije slag, zij verbeterde haar tijd met 4,07 seconden.

In deze leeftijdscategorie heeft Amber Overeem twee nieuwe afstanden gezwommen, de 100 meter vrije slag en 100 meter wisselslag. Ook Chantal van Harten en Laura hebben de 100 meter wisselslag voor het eerste gezwommen. Tot slot heeft Bas van Daatselaar in de oudste leeftijdscategorie bij de jongens, minioren 6, ook de 100 meter wisselslag voor het eerst mogen zwemmen.

Aan het einde van de wedstrijd stonden nog twee estafettes op het programma: de 4x50 meter wisselslag voor zowel de jongens als voor de meisjes. De meisjes estafette bestond uit Lili Oosting, Fenne de Vogt, Myrthe Rijpma en Elena Looijen. De ploeg bij de jongens werd gevormd door Quinn Frunt, Casper van Koesveld, Bas van Daatselaar en Ruben Baars.

Met veel persoonlijke records en een derde plaats voor DWK als vereniging, kunnen de zwemmers en de coaches met veel plezier terugkijken op deze geslaagde wedstrijd.

Ben je benieuwd hoe DWK over heel Nederland is geëindigd? Bekijk dan de eindstanden op de website van de KNZB (Nederlandse Zwembond). Klik op "Regio Minioren Club Meet" voor de eindstand.