Behoud nog niet vanzelfsprekend voor DWK in Hoofdklasse zwemmen

DEDEMSVAART – Zondagavond, half negen. De KNZB maakt eindelijk de tussenstand in de Nationale Zwemcompetitie zichtbaar. De zwemploeg van DWK heeft zaterdag in Dedemsvaart een goede wedstrijd gedraaid, maar leert dat zij op een vijftiende plaats staat. De Hoofdklasse is dit seizoen gegroeid naar 18 ploegen, waarbij de laatste vier aan het eind van het seizoen terugzakken naar de A-klasse.

Een sterker debuut voor de 50 zwemmers grote zwemploeg van DWK was wenselijk geweest, maar er is nog geen man overboord. Net als voorgaande jaren groeit de zwemploeg altijd gedurende de competitie en de rondes 2, 3 en 4 die in het eerste kwartaal van 2019 plaats vinden liggen de ploeg beter qua programma. Met 5799 punten nu dus de vijftiende plaats, maar plaats 12 t/m 18 verschilt slechts iets meer dan 60 punten.

Er waren goede prestaties te melden natuurlijk! Gehesen in de nieuwe clubkleding was er winst voor de estafetteploegen bij de senioren, zowel bij de heren 4x50 meter vrije slag als de dames 4x100 wisselslag, die een thriller beleefden en nek aan nek gingen met de thuisploeg, Dedemsvaart AC. De mannen hadden met 1.33,88 de vierde tijd van Nederland neergezet deze ronde!

In de driestrijd, met Dedemsvaart AC en Deltasteur uit Kampen, werd er 10x een onderdeel gewonnen. Serginni Marten won de 100 schoolslag senioren, Luuk Nijland schreef de andere drie senioren onderdelen, de 50 rugslag, 100 wisselslag en 400 vrije slag op zijn naam. Isabel Aardema zegevierde op de 200 schoolslag tot 17 jaar, Birgit van Buiten op de halve afstand bij de senioren. Fleur Donker zette een zeer sterke tijd neer op de 400m vrije slag in 4.31,18. Vera Renshof zwom bij een van de laatste afstanden een uitstekende 200m vrije slag met 2.06,65, waarmee ze in de Hoofdklasse gezien de allersnelste was van Nederland in haar leeftijdsgroep.

Top-drie noteringen waren er ook voor Ilse Volkers, Dylan Donkersteeg, Kevin Eltink, Niek Heethaar, Bjorn Hueting, Ardi Knol, Raphael Mennen en Max Voortman. De wedstrijden waren ook goed voor de persoonlijke recordtabellen. Vijfenvijftig nieuwe PR’s werden geregistreerd. De beste verbetering was voor de 12-jarige Debora Spijker, zij ging op de 100m schoolslag van 2.00,81 naar 1.47,35.

Check de volledige uitslagen in de KNZB webkalender en de DWK-statistieken.