September, it's a wrap!

Met het verstrijken van september heeft elke leeftijdsgroep inmiddels al een zwemwedstrijd gehad, en met best goede resultaten, zo vroeg in het seizoen! Een rondje langs de velden bij de diverse eerste wedstrijden

In eigen bad werd gestart met een limietwedstrijd op 15 september, wat direct al resulteerde in 28 nieuwe persoonlijke records. De grootste verbetering daar was voor Marthe Versteeg op de 200m rugslag, van 4.01,33 naar 3.28,91! Tegelijkertijd reden de Masters naar Alphen aan de Rijn voor de Masters Club Meet. Hoewel het een teamwedstrijd is, kwamen de masters 17x keer op het podium terecht! Een week later, bij de Minioren-Junioren wedstrijden in Zetten werden ook al weer 45 persoonlijke records gezwommen. Bij deze wedstrijden eindigden 16 zwemmers al weer op het podium en was er ook leuk estafettesucces bij de jongens en meisjes.

De eerste serieuze test was de NK Estafette, zondag 23 september in Eindhoven. Een complete heren en damesploeg verschenen aan de start en er werden ook gelijk al goede resultaten neergezet. Jammer was de diskwalificatie van de heren op de 4x100 vlinderslag, waardoor de mannen niet verder kwamen dan een negende plaats in totaal. Anders hadden zij vijfde geworden. De dames zwommen goed en eindigden in totaal van 30 ploegen op een prima veertiende plek.

Afgelopen weekend een viertal wedstrijden met de Heuvelrug in Ede, de Zuiderzee Masters Circuit in Kampen, Jeugdwedstrijden in Wageningen en de FINA World Cup in Eindhoven! Alles bij elkaar opgeteld alweer 91 nieuwe persoonlijke records, waarbij natuurlijk de meeste werden gezwommen in Wageningen en Ede. De FINA World Cup was een zeer bijzondere wedstrijd, waar de zes DWK-zwemmers / zwemsters echt tussen de wereldtop hebben gezwommen. Een mooie ervaring!

Komend weekend is de eerste ronde van de KNZB Zwemcompetitie, waarbij we weer terug zijn in de Hoofdklasse. We zijn te gast in Dedemsvaart en zwemmen dus met Dedemsvaart AC en Deltasteur. Twee ploegen die vooral bij de jeugd en junioren erg sterk zijn, terwijl onze kracht bij de jeugd en senioren ligt. De resultaten zullen dus waarschijnlijk dicht bij elkaar liggen. Doelstelling dit seizoen is handhaven in de Hoofdklasse! Ondanks een enkele afmelding is de ploeg nagenoeg compleet en zijn we zeer benieuwd naar de races. Veel succes komend weekend!

Jeroen