Prachtige resultaten DWK bij eerste jeugdwedstrijd in Wageningen

Afgelopen zaterdag heeft er een grote groep minioren deelgenomen aan de eerste jeugdwedstrijd van het seizoen in Wageningen.

Bij de minioren 2 waren Mare de Vogt en Tobias van der Zijden succesvol op de 25 meter afstanden, Mare nam twee keer zilver en één gouden medaille mee naar huis en Tobias won drie keer goud.

Sven Potappel en Elin Baars werden 2 keer eerste op de 100 meter afstanden bij de minoren 3. Sil van Dijk en Maryse Kuijper wonnen beide zilver op de 50 meter schoolslag, Esmee van de pol nam de gouden plak op deze afstand mee naar huis. Nordin Vermeer veroverde de 1 en 2e plaats op de 50 meter schoolslag en de 50 meter rugslag. Linsey Daamen eindigde op de derde plaats bij de meisjes op de 50 meter schoolslag.

Bij de minioren 4 won Ruben van Maanen goud op de 50 meter rugslag. Fenne de Vogt veroverde de eerste plaats bij de meisjes op deze afstand, Tess Jansen won het zilver en Rosalie Koumassa behaalde de derde plaats. Sofie Aalbers eindigde op de derde plaats bij de 50 meter schoolslag. Milouck Frunt debuteerde op de 50 meter rug- en schoolslag en zwom verdienstelijke tijden. Lili Oosting won een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag en brons op de 100 meter schoolslag. Ruben Baars nam het goud mee naar huis op beide afstanden bij de jongens in deze leeftijdscategorie.

Quinn Frunt en Laura Volkers wisten een eerste plaats te behalen bij de minioren 5 op de 200 meter vrije slag en 100 meter rugslag. Myrthe Rijpma won het zilver op de 200 meter vrije slag en brons op de 100 meter rugslag. Maud ten Broek zwom naar een tweede plaats op de 100 meter rugslag. Elena Looijen en Chantal van Harten vielen in de prijzen bij de 100 meter vrije slag door een 1e en 3e plaats te behalen.

Bas van Daatselaar won bij de minioren 6 een zilveren medaille op de 200 meter vrije slag en op de 100 meter rugslag wist hij een eerste plaats te behalen.

Aan het eind van de wedstrijd werd er nog hard gestreden bij de 50 meter vrij estafettes. DWK heeft hier met 3 teams aan deelgenomen. Er werd een gouden en zilveren medaille behaald bij de gemengde estafettes. Ook de dames hebben het goed gedaan door een 1e plaats te behalen.

Tijdens deze wedstrijd zijn er veel persoonlijke records verbroken en mede dankzij de inzet van de coaches Sebastiaan, Thirza, Marleen en Martine is het een succesvolle wedstrijd geworden.