Deelname DWK aan European Masters Swimming Championships in Slovenië

Liesbeth van Mill (D30+), Jennie Resink (D55+) en Iris van Aurich (D45+) hebben van 2 september tot en met 9 september deelgenomen aan het European Masters Swimming Campionships te Kranj en Open Water Swimming Championships te Bled.

Iris startte als eerste van de drie zwemmers op zondagochtend op de 800 meter vrije slag en behaalde hiermee een 12e plaats. Zij heeft verder een 400 vrije slag, 200 wisselslag en 200 schoolslag gezwommen.

Liesbeth heeft goed gezwommen tijdens deze kampioenschappen. Met name op de schoolslag was zij in vorm en op zowel de 100m als de 200m behaalde zij persoonlijke records.  Zij plaatste zich bij de 200 school en de 200 wisselslag bij de eerste 8 en ontving hiervoor op beide afstanden een diploma. Zij heeft verder nog de 100 vlinder gezwommen.

Jennie heeft 200 rugcrawl, 200 vrije slag en 400 vrije slag gezwommen en was tevreden met haar resultaten. Op de 200 rug had zij een snellere tijd neergezet dan een jaar eerder op het WMK te Boedapest.

De sfeer in het Olympisch bad te Kranj was het hele kampioenschap gezellig en ontspannen te noemen. Ondanks dat er af en toe een enorme bui overtrok hebben alle deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van het zonnetje.

Als afsluiter mocht Iris op 8 september nog starten op de 3 km open water in het meer van Bled. De dag ervoor trok er nog tijdens de training een enorme onweersbui over, maar tijdens de wedstrijd was het prachtig weer en het water rustig.