Succesvol "Startweekend" achter de rug

Voor alle sporters van de vereniging was dit weekend de 'opening' van het seizoen 2018 - 2019. Ruim 60 sporters (polo en zwemmen) hebben deelgenomen aan de diverse sportieve activiteiten, die vrijdagavond om 18.00 u. begonnen met de Minimarathon voor deelnemers onder de 11 jaar.

Twee uur lang in estafettes zwemmen, met allerlei verschillende opdrachten. Het was een pittige eerste 'training' van het nieuwe seizoen. Natuurlijk hielden we bij hoe veel meters de zwemmertjes hebben gemaakt en dit was de eindstand:

Plaats Team Meters
1 Quinn, Sven, Bas, Youp en Elin 5.150
2 Maud, Milouck, Ruben, Maryse en Myrthe   5.100
3 Laura, Chantal, Lili, Tess en Fiene 4.850

Nadat de jongeren om 20.00 u. precies stopten, namen de oudere poloërs en zwemmers het over met hun nachtmarathon. Zonder opdrachten, want de meeste teams wilden wel een flink aantal kilometers zwemmen, tot 08.00 u. 's ochtends. DJ's Rick en Tim hielden de sfeer er goed in en natuurlijk was het af en toe pittig zwaar. In de kleine uurtjes konden de deelnemers de rust pakken in de sporthal, om vervolgens weer te knallen in het zwembad!

Het snelste team haalde maar liefst 70.750 meter! De verdere uitslag:

Plaats Team Meters
1 Niek, Ruben, Ardi, Max, Jurre, Raphael, Serginni, Thomas, Jarno, Luuk   70.750
2 Fleur, Isabel, Sanne, Lindi, Thirza, Joas, Luc, Vera, Dyshanty, Dytaysha   59.150
3 Yvonne, Eline, Jacqueline, Tamara, Marieke, Jessy, Esther, Mirthe, Annick, Marleen   51.850
4 Lars, Jade, Dave, Dirk-Johan, Teun, Sanne, Avril, Ilse, Nora, Lena 49.000
5 Maarten, Gerwin, Ruben, Mike, Twan, Eline en Marit 44.900

Nadat om 8.00 het signaal klonk gingen de handjes omhoog en nadat er in de Rietkroeg pannenkoeken klaar stonden uiteindelijk ook de ogen even dicht. 's middags werden de jonkies weer verwacht bij het Oosterbosbad voor een leuk spelprogramma, wat af en toe helaas werd onderbroken vanwege de regen. Het deerde niet en de kids hebben een leuke middag gehad.

Aansluitend werden er nieuwe teamfoto's gemaakt want de vereniging is in nieuwe kleding gestoken. De zwemafdeling had ruim 20 jaar lang een overeenkomst met Speedo Nederland. Dat contract is niet verlengd en dus is de club op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Hierbij is gelijk de keuze gevallen om de gehele vereniging in hetzelfde tenue te brengen, zowel de polo als het zwemmen. En daarmee is men terug naar de oorspronkelijke clubkleuren, oranje en blauw. Meerdere teamfoto's volgen nog, maar deze mocht even niet ontbreken:

Ter afsluiting was er een barbecue geregeld, waarbij ook alle vrijwilligers voor uitgenodigd waren. Iedereen die afgelopen weekend heeft mogelijk gemaakt wordt hartelijk bedankt voor de inzet. We wensen alle sporters, vrijwilligers en liefhebbers weer een succesvol seizoen toe!