De kampioenschapsmaand gaat verder: NK zwemmen in Amersfoort

Met een ploeg van 21 zwemmers gaat DWK de komende 3 dagen deelnemen aan de NK zwemmen in het nieuwe zwembad, Amerena in Amersfoort. De ploeg is in jaren niet zo groot geweest en dat is een groot compliment naar de club. De zwemmers komen meer dan 60 keer individueel in actie. Daarnaast starten de heren op de drie estafette-onderdelen, waarbij eremetaal wederom niet ondenkbaar is. Ook de dames komen in actie op de 4x100m wisselslag estafette, op de eerste dag van het toernooi. Een finaleplaats behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.

In actie komen de dames Fleur Donker, Sanne Ditzel, Mendy de Rooi, Isabel Aardema, Marieke van Soest, Jeanne Blaisse, Birgit van Buiten, Vera Renshof, Annabel Kuipers, Ilse Volkers en Pauline Gouwens. Voor Kuipers is het haar debuut op het hoogste nationale niveau, zij komt in actie op de 50m schoolslag. Fleur Donker heeft met zes afstanden het zwaarste programma bij de dames, waarbij de 200m vlinderslag haar belangrijkste afstand is. Marieke van Soest behoort tot de medaillekandidaten bij de Paralympische zwemsters.

Ruben Koek, Ardi Knol, Nino Sieling, Max Voortman, Lars Jacobsen, Niek Heethaar, Justus Ykema, Luuk Nijland en Kevin Eltink komen bij de mannen aan de start. Eltink start alleen in de estafettes en Nijland komt zes keer in actie op de snelste nummers waarbij A-finales in het verschiet liggen. Lars Jacobsen is rechtstreeks geplaatst voor de finale van de 400m vrije slag in de Paralympische klasses en ook hier zijn medaillekansen misschien mogelijk.

Het is leuk dat ook een aantal jeugdzwemsters meedoen bij dit NK, terwijl zij afgelopen weekend al goed hebben gescoord bij het NK voor junioren en jeugd. Van Buiten, Renshof, Blaisse en Volkers kunnen hopelijk de vorm van vorige week vasthouden en extra ervaring opdoen.

Volg de wedstrijden live via Livetiming en Youtube!