NJJK-selectie telt 12 zwemmers en zwemsters

De zwemploeg van DWK komt van 15 t/m 17 juni 2018 in actie op het Nederlandse Kampioenschap voor junioren & jeugd. Ten opzichte van de korte baan wedstrijden in december 2017 is de ploeg nagenoeg ongewijzigd.

vlnr. Mara de Bruin, Ilse Volkers, Jeanne Blaisse, Lena Minderaa, Birgit van Buiten, Vera Renshof, Raphael Mennen, Luc de Kreek, Joas Groeneveld, Dylan Donkersteeg en coach Nick van Gemert. Tim en Joep Hoogerwerf ontbreken op de foto.

Jeanne Blaisse, afkomstig uit Zuid Afrika traint sinds 2 maanden mee met DWK. Jeanne laat in de korte periode al flinke progressie zien op de rugslag. Andere jeugd meiden Birgit van Buiten, Lena Minderaa, Ilse Volkers, Vera Renshof & Mara de Bruin gaan voor meerdere finaleplekken. Voor Birgit lonkt het podium op de 50 en 100 schoolslag & 200 rugslag. Vera wil een aanval doen op de EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival) limiet op de 100 vrijeslag.

Bij de jongens zwemmen de gebroeders Hoogerwerf uit Zwitserland weer mee voor DWK. Tim en Joep wonen en trainen in Zwitserland. Joep komt uit bij de junioren 4. Voor Tim is het zijn laatste jaar jeugd. Volgend jaar zal hij mee doen met de senioren. Beide zullen zij strijden om een plek op het podium.

Joas Groeneveld heeft tijdens de regio kampioenschappen in Nijmegen een individuele limiet gehaald op de 100 rugslag. Daarnaast zal hij deelnemen aan de estafette 4x100 vrijeslag. Dylan Donkersteeg, Luc de Kreek & Raphael Mennen maken de NJK groep compleet. Dylan start op meerdere vrije slag nummers.

Luc & Raphael komen uit op de estafette 4x200 vrijeslag & 4x100 wisselslag. Alle estafettes vinden plaats tijdens de finale sessies. Dit zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. Coach Nick van Gemert zal de zwemmers tijdens het weekend begeleiden.