Twee medailles bij Miniorenfinales in Vaassen

Afgelopen weekend hebben 9 minioren van DWK deelgenomen aan de Minioren Finales, waar zij zich eerder via het minioren circuit voor hebben weten te kwalificeren. Met een tweede plaats op de estafette en een bronzen medaille voor Lili Oosting op de 50m vlinder mag er met trots op deze kampioenschappen teruggekeken worden.

Op zaterdag mochten Laura Volkers en Maud ten Broek voor DWK het spits afbijten op de 100m rug bij de meisjes minioren 4. Beide meisjes hebben hierbij hun PR weten te verbeteren, waarbij Maud de grootste spong maakte met een verbetering van ruim 7 seconden.

Hierna was het de beurt aan Lili Oosting en Elin Baars om de 100m school te zwemmen bij de meisjes minioren 2/3. Lili en Elin bleven allebei iets boven hun tijd steken. Dit hebben zij later in de wedstrijd ruimschoots goed weten te maken op de 100m vrij. Lili werd op de 100m vrij 6e met een flink PR en Elin werd 8e ook in een PR.

Bij de jongens minioren 2/3/4 hebben Ruben Baars en Sven Potappel zich van hun beste kan laten zien op de 100m school. Ruben zwom 11 seconden van zijn tijd af en werd hiermee vijfde. Sven werd twaalfde met een PR van ruim 8 seconden. Een hele knappe prestatie van Sven, als jongste deelnemer bij de jongens.

Op de 100m vrij bij de jongens 2/3/4 hebben Quinn Frunt en Ruben er een mooie strijd van gemaakt. Zij aan zij naar de finish, waarbij Quinn net iets eerder aantikte dan Ruben. Voor Quinn was dit een verbetering van zijn PR met bijna 7 seconden. Ruben bleef net iets boven zijn beste tijd steken.

Bas van Daatselaar heeft DWK vertegenwoordigd bij de jongens minioren 5 op de 50m vlinder en de 100m vrij. De 50m vlinder liep niet zo lekker waardoor hij zijn tijd niet verbeterde. Op de 100m vrij zwom Bas wel naar een persoonlijk record.

Laura had een druk programma op zaterdag. Naast de 100m rug heeft zij ook nog de 50m vlinder en de 100m vrij gezwommen om vervolgens na een korte pauze nog als slotzwemster in de estafette te mogen deelnemen. Op de 50m vlinder heeft Laura haar snelste tijd neergezet. Op de 100m vrij bleef zij heel dicht in de buurt van haar PR die zij nog maar kort geleden heeft gezwommen. Hiermee werd zij 5e.

Het slotstuk van de zaterdag was de estafette 4x50m vrij gemixt jongens/meisjes minioren 4 en jonger. Het team bestaande uit Ruben, Maud, Quinn en Laura steeg boven zichzelf uit. Een tweede plaats was het resultaat. Voor deze teamprestatie hebben zij een mooie medaille in ontvangst mogen nemen.

Op zondag was het de beurt aan Lili en Elin als eerste namens DWK aan de start te verschijnen. In twee prachtige PR’s, waarbij Elin maar liefst 15 seconden van heer tijd zwom, eindigden de meisjes respectievelijk op een 4e en 5e plaats. Op de 100m rug behaalden Lili en Elin hetzelfde resultaat; fraaie PR’s en een 4e en 5e plaats.

De jarige Lili heeft zichzelf op zondag een mooi cadeau bezorgt. Lili is in een persoonlijk record op de 50m vlinderslag derde van Gelderland geworden bij de meisjes minioren 2/3. Quinn en Ruben hadden bij de jongens minioren 2/3/4 hetzelfde programma als de meisjes. Op de 100m wissel hebben beide jongens de grootste progressie geboekt. Beide met een PR van ruim 10 seconden, waarbij Ruben op een 6e plaats en Quinn op een 7e plaats eindigde. Op de 100m rug bleef Ruben iets boven zijn tijd steken, terwijl Quinn er een seconde vanaf snoepte. Tot slot heeft Quinn ook nog op de 50m vlinder zijn beste tijd verbeterd.

Bij de meisjes minioren 5 was het op zondag ook de beurt aan Lieke van de Berg. Als reserve geplaatst mocht zij toch nog meedoen aan de finales en wist zij op te klimmen naar een 13e positie. De langste afstand stond op het programma voor Laura en Bas, de 200m wissel. Laura heeft ruim 5 seconden van haar tijd gezwommen en eindigde hiermee op de 10e plaats. Bas maakte jammer genoeg een foutje waarvoor hij werd gediskwalificeerd.

De laatste afstand van de Minioren Finales was de estafette 4x50m wissel minioren 6 en jonger. DWK deed mee met het team bestaande uit Quinn, Lieke, Laura en Bas. Met twee medailles en veel persoonlijke records kan DWK tevreden terugkijken op deze kampioenschappen.