Succesvol weekend ONMK in Den Haag, met als Goudhaan Pauline Gouwens

Een elftal masters van DWK heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag.
De laatste dag van het toernooi was de beste dag voor DWK. Maar liefst 4x goud, 1x zilver en 3x brons. Het begon 's morgens met een dubbelslag op de 4x100m wisselslag. Zowel de mixed ploeg 200+ (Edwin van Houten, Iris van Aurich, Martin Kaptein en Jennie Resink) als die van 120+ (Lars Jacobsen, Sebastiaan Kuijper, Liesbeth van Mill en Pauline Gouwens) wisten goud te behalen. Pauline (D30+), weer aan het zwemmen na een half jaar afwezigheid wegens zwangerschap, wist zowel op de 50m vrije slag als de 50m vlinderslag naar de eerste plaats te snellen. Sebastiaan (H40+) behaalde na een flink aantal jaren zonder wedstrijden een mooie 4e plaats op de 50m vrije slag. Martin (H50+) zwom naar het brons op de 50m vlinderslag. Edwin (H50+) deed hetzelfde op de 100m rugslag. Tot slot nog de 4x50m vrije slag estafette. De heren 160+ (Lars, Edwin, Martin en Sebastiaan) behaalden op overtuigende wijze de bronzen medaille. De dames, ook 160+ (Liesbeth, Jennie, Iris en Pauline), lukte het helaas niet om het goud binnen te halen, maar ze waren ook dik tevreden met zilver.

De eerste 3 dagen van het toernooi waren ook goed verlopen.
Iris (D45+) beet de spits af met de zware 1500m vrije slag. Ze zwom naar een mooi persoonlijk record (pr).
Lars (H20+) zwom op de 400m vrije slag voor het eerst onder de 5 minuten. Op de 200m wisselslag ook een mooi pr en hij behaalde daarmee een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook als startzwemmer in de estafette op zondag wist hij op de 100m rugslag een NK-limiet te behalen.
Liesbeth (D30+) had een trainingsachterstand na een griepperiode, maar wist toch pr's te zwemmen op de 50m schoolslag en 100m rugslag.
Greta Wyma (D45+) zwom voor het eerst sinds lange tijd weer een keer onder de 7 minuten op de 400m vrije slag. Op de 100m schoolslag bleef ze slechts 0.15 sec boven haar pr. Jennie (D55+) begon vermoeid aan het toernooi, maar kan tevreden zijn met haar tijden. De 200m rugslag ging zelfs sneller dan ze de afgelopen 2 jaar was geweest. Willy Schoenmaker (D55+) was niet helemaal tevreden over haar 100m schoolslag, maar alle deelnemers in Den Haag waren blij dat ze daar ook heeft gefungeerd als official. Zonder officials geen wedstrijd. Ook de dames Marja en Else van Blokland van DWK waren een dag als official aan het werk. Diane Schoenmaker (D20+) zwom naar verwachting op de 100m vrije slag, maar had vooral een belangrijk aandeel in de bronzen medaille in de estafette 4x200m vrije slag samen met Greta, Jennie en Liesbeth.
Kortom 5 estafettes met 5 medailles en nog 4 individuele medailles.