Minioren DWK naar Swimcup in Eindhoven

Afgelopen zaterdag hebben acht minioren van DWK deelgenomen aan de minioren Swimcup in Eindhoven. Dit was een hele belevenis, de minoren vijf zwommen hun afstanden in het grote vijftig meter band met elektronische tijdwaarneming. Lieke van den Berg en Jinte van Ginkel hebben beide de 100 meter rugslag en 100 meter schoolslag gezwommen en wisten mooie tijden neer te zetten. Casper van Koesveld heeft de 100 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag gezwommen en behaalde een mooi persoonlijk record op de 50 meter vrije slag. Bas van Daatselaar zwom de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag.

De minioren 2,3 en 4 zwommen hun afstanden in het 25 meter bad. Laura Volkers kwam uit op de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag, op beide afstanden zwom ze een prachtig persoonlijk record. Sven Potappel nam deel aan de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag, ook hij wist zijn tijd op de 50 meter vrije slag te verbeteren. Lili Oosting zwom de 50 meter vrije slag en de 50 meter rugslag, ze behaalde een persoonlijk record bij de rugslag en won hiermee een bronzen medaille. Maud ten Broek wist haar tijd te verbeteren op de 100 meter schoolslag.

Aan het eind van de middag en avond vonden de B en A finales plaats van de senioren, die zich konden kwalificeren voor het EK. Het was dan ook een bijzonder leuke ervaring voor de minioren om zwemhelden als Ranomi Kromowidjojo in actie te zien.