DWK-minioren in de prijzen bij Gelderse Sprintwedstrijden

Afgelopen zondag hebben zes Minioren van DWK deelgenomen aan de Gelderse Minioren SprintKampioenschappen. Het was voor de zwemmers een hele ervaring om hieraan deel te nemen. Een spannende wedstrijd met veel concurrentie en voor het eerst elektronische tijdwaarneming.  Dat was wel even wennen, maar de prestaties waren er niet minder om.

De eersten die aan de start mochten verschijnen waren de meisjes Lili Oosting en Elin Baars op de 50m rug in de leeftijdsklasse Minioren 2/3. Elin behaalde hier een eerste plaats bij Minioren 2 en Lili zwom een knap persoonlijk record waarmee zij een zilveren medaille won bij Minioren 3. Hierna was het de beurt aan Myrthe Rijpma om eveneens de 50m rug te zwemmen in de leeftijdsklasse Minioren 4. Zij zwom hier een mooi persoonlijk record.

Hierna mochten de jongens aan de start verschijnen. Sven Potappel, Ruben Baars en Bas van Daatselaar zwommen de 50m schoolslag. Ruben zwom hier een PR en Bas bleef hier net iets boven. Sven had een beetje pech bij deze afstand en werd gediskwalificeerd. Later in de wedstrijd heeft hij dit op de andere afstanden meer dan goed gemaakt. Op de 50m rug behaalde hij bij de minioren 2 namelijk een tweede plaats en op de 50 vrij zwom hij naar het brons. Ruben en Bas hebben ook de 50m rug gezwommen, beide in een nieuw persoonlijk record. Ruben heeft zijn zwemmiddag afgesloten met een eerste plaats op de 50m vrij in de leeftijdsklasse Minioren 3.

Elin, Lili en Myrthe hebben alle drie meegestreden in de strijd om de medailles op de 50m vrij. Elin wist bij de meisjes Minioren 2 de snelste tijd neer te zetten, haar tweede gouden medaille. Lili bleef net iets boven haar persoonlijk record. Myrthe zwom wederom een fraai PR en komt steeds dichter in de buurt van de medailles. Tot slot hebben Elin en Lili ook nog de 50m school gezwommen. Voor beide meisjes is dit niet hun favoriete slag. Desondanks heeft Lili hier wel weer haar tijd weten te verbeteren.

Al met al was het een geslaagde middag met veel persoonlijke record en een paar mooie podiumplaatsen. En de Minioren zijn weer een hele ervaring rijker.