Uitslag Run Bike Swim 2018!

Het was goed sportweer voor de 26 teams die de uitdaging aangingen voor de Run Bike Swim Voorthuizen 2018 op tweede Paasdag. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen bleef het nagenoeg droog en was de temperatuur goed te doen. Onze burgemeester Asje van Dijk loste om 13.30 uur het startschot waarna de lopers van start gingen. Ook de voorzitter van tennisvereniging LTC Barneveld Eric Buers was aanwezig namens het Sportfonds Barneveld en kreeg een goede indruk van dit unieke evenement. Nadat alle deelnemers minimaal driemaal het parcours hadden afgelegd, klonk na anderhalf uur zwoegen het fluitsignaal en kon de laatste ronde door de zwemmers, lopers en fietsers worden afgerond.

De Optisport Bokaal ging dit jaar naar team S (Jurre Stammes, John Smink, Nieno Sieling). Als goede tweede eindigde het team van Fysiotherapie Voorthuizen (Wytze Vos, Hugo Hilgersom, Rob van Vliet) en als derde eindigde team Kuiper (Florian Plooy, Nick van Gemert, Sebastian Kuijper). Er waren twee jeugdteams waarvan The Boyz (Robin/Jarno, Jurrian Jellier, Nordin Vermeer) met de eerste prijs naar huis gingen. Bovendien waren zij het jongste team! Team de Regenboog (Daphne, Ilan, Lieke) eindigde als tweede. Dit jaar werden er 6 ronden maximaal gedaan. Het fietsparcours was zwaar door de regen van de afgelopen dagen en duurde daardoor langer om dat te fietsen. Een team vanuit Putten was erg enthousiast en overweegt om een soortgelijk evenement in Putten te introduceren. Het was mooi om in Voorthuizen de verschillende teams zo bezig te zien, jong en oud, sportief en recreatief, jong en oud.

Mogelijk gemaakt door Optisport Barneveld Voorthuizen, Van Beek Mode, BAJ Productions, Voor de Media, EHBO Voorthuizen, Barneveld Vandaag, Maatschappelijk Sportfonds Barneveld en de verenigingen de Loopgroep Voorthuizen, De Veluwerenners en De Waterkip en een kleine 25 vrijwilligers op de verschillende posten! Het eerste lustrum, de vijfde editie in 2019 is opnieuw op tweede paasdag, 22 april! Foto's zijn gemaakt en komen beschikbaar via de sites van Johan Scheeper en Bram van den Heuvel.