DWK terug naar de Hoofdklasse

BARNEVELD - In eigen bad heeft de zwemselectie van DWK afgelopen zaterdag zich teruggevochten naar de hoogste divisie van het Nederlandse competitiezwemmen. Met ruim 70 nieuwe persoonlijke records werd er hard gezwommen. Dat was nodig ook, want de verschillen in de top van de A-klasse zijn minimaal.

Na verwerking van alle resultaten komt DWK met 5897 punten uiteindelijk als vijfde uit de bus bij deze competitieronde. Over alle vier de rondes is de ploeg als derde geëindigd, achter de zwemteams van DZK (Vlissingen) en Deltasteur (Kampen) en daarmee is de promotie een feit. In het seizoen 2013-2014 zakte de ploeg terug uit de Hoofdklasse. Dat gaf ruimte voor belangrijke ontwikkelingen binnen de club met de promotie als belangrijkste resultaat.

De jeugd- en seniorenzwemmers hebben een zeer belangrijke rol gehad in het competitieresultaat. Er zit veel kwaliteit in de ploeg en dat stimuleert alleen maar om hard te zwemmen. Met drie overwinningen was Luuk Nijland deze ronde weer belangrijk. Met name zijn 2.05 op de 200m vlinderslag was erg sterk. De 200 vlinder leverde bij de dames een vermoeiende maar mooie strijd op. Fleur Donker won het onderdeel in 2.25.  Birgit van Buiten won de onderdelen bij de senioren-2, de 200 schoolslag én 100 rugslag, beide onderdelen die haar heel goed liggen. Rick de Kreek was de enige andere met twee overwinningen. Bij de junioren-2 zegevierde hij op de 400 vrij en 100 schoolslag. Overwinningen waren er verder ook voor Joas Groeneveld, Casper van Koesveld, Vera Renshof, Lucas Leeuwis, Celine Schoenmaker en Justus Ykema.

Van de ruim 70 persoonlijke records weten de jonkies altijd de beste verbeteringen te scoren. Zo was Senna Levering op dreef met grote verbeteringen op de 100 vrije slag in 1.34.17 (als tussentijd van 400m) en 100m schoolslag in 1.42.60. Trainingsgenoot Bjorn Hueting pakte op de 400m vrije slag ook twee dikke persoonlijke records: 5.34,48 en halverwege 2.42.20.

De trainers en coaches van DWK zijn blij met het behaalde resultaat. Nu de competitie is afgerond zijn de ogen gericht op de belangrijke toernooien aan het eind van het seizoen. Dat begint met de Gelderse Kampioenschappen in mei en vervolgens de Nederlandse Kampioenschappen in juni.