Pupillen van de week bij D1 & H1

Zaterdag 3 februari was voor meerdere pupillen van DWK een spannende dag! Myrthe en Demi waren pupil van de week bij D1 en Ivan was pupil van de week bij H1. De pupillen worden overal bij betrokken, zo zijn ze bij de teambespreking, zwemmen ze mee in en zitten ze tijdens de hele wedstrijd op de bank. Om het extra spannend te maken mogen ze ook aan het begin van de periode de bal in het water gooien. 

Wij vroegen Myrthe en Ivan wat ze ervan vonden! Myrthe: "Ik ben Myrthe en op mijn tiende verjaardag was ik pupil van de week. Zelf polo ik bij onder de 11 en ik doe ook nog 2 x per week wedstrijdzwemmen bij de minoren. Ik zit in groep 6 van de Fontein, ik vind school en huiswerk heel leuk en ik houd van buiten spelen. Het leukste aan pupil van de week zijn vond ik het in het water gooien van de bal".  

Ivan: "Afgelopen zaterdag was ik pupil van de week. Voor de wedstrijd gingen we verzamelen en we gingen overleggen over de wedstrijd. Ik begreep niet alles wat ze zeiden. Daarna gingen we allemaal omkleden, douchen en naar het diepe bad. Samen met de mannen deed ik een warming-up op de kant. We gingen warmdraaien met onze armen, opdrukken en daarna inzwemmen.

Mijn eigen trainer was er ook. We gingen samen naar de scheidsrechter. Toen de wedstrijd ging beginnen mocht ik de bal ingooien. Ik vond het heel spannend. Vooral de keeper van DWK vond ik heel knap. Hij kan ver omhoog springen uit het water en hield de bal een keer tegen op zijn borst. Dat was wel een hele harde knal.

Tussen de wedstrijdparten door gingen we steeds overleggen maar dat kon ik niet goed verstaan.

Na de wedstrijd gingen we de nabespreking doen met elkaar. Daarna douchen en aankleden. Toen ik aan het aankleden was, kwam er een man binnen en die gaf mij een bal. Daar ben ik heel blij mee. Toen gingen we naar huis. Het was heel erg leuk om pupil van de week te zijn en het mooiste vond ik hoe die keeper de bal tegenhield."

Ivan tijdens het inzwemmen met H1. 

 

Myrthe en Demi met D1 voorafgaand aan de wedstrijd.