Ruim 40 ereplaatsen en 90 persoonlijke records in Osnabruck

Een groot deel van de DWK zwemselectie is dit weekend in actie gekomen bij de jaarlijkse wedstrijden in het Nettebad in Osnabruck. Voor alle zwemmers was het de eerste krachtmeting van het seizoen op de 50m baan, en dat leverde gelijk 90 nieuwe persoonlijke records op!

Het meest succesvol waren Birgit van Buiten en Niek Heethaar. Van Buiten won 3 afstanden en vestigde met haar 1.13,67 op de 100 schoolslag en 2.40,82 op de dubbele afstand drie DWK clubrecords voor 16 en 17 jarigen. Daarmee verwees ze Kristel Broekgaarden en Marjolein Delno naar de geschiedenisboeken. Niek Heethaar was goed op dreef op de rugslag afstanden met 1x goud en 2x brons. Met zijn 1.01,55 plaatste hij zich als snelste voor de finale van de 100 meter rugslag. Hierin werd hij uiteindelijk derde.

Het lijkt nog ver weg, maar met de 59,47 van Vera Renshof in de finale van de 100m vrije slag, lijkt de kwalificatie voor het vervangende EYOF toernooi echt serieus te worden. De prestatie-eis van de KNZB is nog een dikke seconde sneller, maar als de progressie zo door zet is dat niet onmogelijk. Ze won uiteindelijk 2x goud, 2x zilver en 1x brons. Ook Fleur Donker stond op de hoogste trede van het podium, met onder andere de overwinning in haar categorie op de zware 200m vlinderslag. Ilse Volkers won de 100m rugslag bij de meisjes 14-15 jaar.

Verder wonnen ook Sanne Ditzel (rug- en vlinderslag), Annabel Kuipers (schoolslag), Celine Schoenmaker (rugslag), Max Voortman (schoolslag), Joas Groeneveld (rugslag), Luc de Kreek (vlinder- en vrije slag) en Ardi Knol (schoolslag) één of meerdere medailles. Estafettesucces was er ook, met vijf keer een tweede of derde plaats voor de DWK-teams. Voor zwemmers net buiten de prijzen vielen, maar wel in de Top-8 eindigden, waren er fraaie oorkondes beschikbaar gesteld.

Bijna iedereen wist wel één of meerdere persoonlijke records te zwemmen tijdens dit toernooi. Het meest uit het oog springend waren Dennis de Heus (9x), Anouk Honders, Annabel Kuipers, Yanou Vaessen en Dirk Johan Wyma (allen 7x) met een flink aantal persoonlijke records. De beste verbetering was er voor Marieke de Jong, die maar liefst 20 seconden van haar 100m vlinderslag record af haalde.