Basisschool De Spreng wint schoolzwemkampioenschappen

Afgelopen zaterdag 17 februari organiseerde Zwem- en polovereniging DWK de schoolzwemkampioenschappen. Met maar liefst 11 teams van 6 verschillende scholen waren er meer dan 70 deelnemers aan de schoolzwemkampioenschappen. De deelnemers waren erg enthousiast en hadden voor voldoende supporters gezorgd, de tribune zat helemaal vol. Dit resulteerde in een gezellige en ontspannen sfeer waarin de scholen met elkaar de strijd aan gingen.

Voorafgaand aan de kampioenschappen hadden meerdere teams al eens getraind bij DWK, zo werd bijvoorbeeld geoefend met het starten vanaf een startblok. De meeste teams waren dus goed voorbereid. Op de dag zelf werd begonnen met een professionele warming up onder leiding van de teambegeleiders. Daarna was het tijd voor de spectaculaire opkomst, onder luid applaus werden alle teams één voor één aan het publiek gepresenteerd. Om vervolgens van start te gaan met de estafette; 6 x 25 meter. Met wel een hele bijzondere opening; het eerste startschot werd namelijk gegeven door Olympiër Mark van der Zijden!

 

 

 

Voordat de individuele afstanden begonnen gaven DWK – zwemmers eerst een demonstratie. Zo konden de deelnemers nog één keer kijken hoe het moest, het was voor veel deelnemers toch best spannend zo’n (eerste) zwemwedstrijd. De onder- en middenbouw begonnen met 25 meter vrije slag, de bovenbouw moest zelfs 50 meter vrije slag zwemmen. In een tweede serie werd er ook nog de rugslag gezwommen. Bij iedere serie kreeg de seriewinnaar een button van ridder Robert. Na afloop van de zwemafstanden was er nog een ludieke estafette in middeleeuws thema, zo moesten de deelnemers bijvoorbeeld ring steken.

Ondertussen kon het puntentellen beginnen en maakten alle deelnemers zich klaar voor de prijsuitreiking. Het was erg spannend maar uiteindelijk is Julianaschool 2 op de derde plaats geëindigd, De Fontein 2 op de tweede plaats en De Spreng 1 op de eerste plaats. Deze teams mogen in het voorjaar deelnemen aan de regionale schoolzwemkampioenschappen! De prijzen werden uitgedeeld door Mark van der Zijden onder begeleiding van de prinsessen en ridder Robert. Alle deelnemers kregen daarnaast nog een mooie oorkonde ter herinnering aan de kampioenschappen.


De ludieke estafette