Prima generale repetitie Masters

6 DWK-masters hebben 6 januari deelgenomen aan het 5e deel van het Zuyderzee Masters Circuit. Het was een mooie wedstrijd om te kijken hoe het ervoor staat in aanloop naar de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen van 18 t/m 21 januari in Terneuzen. Greta Wyma (D45+) en Liesbeth van Mill (D30+) begonnen met de zeer zware 200m vlinderslag. Beiden zwommen een prima race.

Greta was heel wat sneller dan vorig seizoen en Liesbeth zwom naar een mooi persoonlijk record (pr) en ze behaalde daarmee een 2e plaats. Bij Jennie Resink (D55+) begint de techniektraining op de rugslag haar vruchten af te werpen. Ze was op de 50m rugslag sneller dan ze de afgelopen jaren was geweest. Ze noemt het zelf een 55+ pr. Martijn de Jong (H45+) zwom naar een mooi pr op de 50m rugslag. Hij was nog blijer met zijn tijd op de 100m schoolslag in de estafette. Hoewel geen officiële tijd was hij sneller dan hij ooit was geweest. Iris van Aurich (D45+) startte ook met een pr op de 50m rugslag. Ze traint veel op haar keerpunten en die gaan dan ook steeds beter. Willy Schoenmaker (D55+) merkt duidelijk effecten van haar training met net iets snellere zwemmers. Het resulteerde in Zwolle in een pr op de 100m wisselslag. Helaas moest Martin Kaptein (H50+) zich wegens ziekte afmelden.

Alle DWK-ers wisten puntjes te vergaren voor het klassement dat aan het eind van het seizoen na alle 9 wedstrijden van het ZMC prijzen kan opleveren.