Nieuwjaarswedstrijd: Crazy Chicken Sprint Festival groot succes!

Afgelopen vrijdagavond vond de 2e editie plaats van het Crazy Chicken Sprint Festival; een alternatieve zwemwedstrijd met diverse sprintafstanden. Ditmaal werd het initiatief uit eind 2011 als Nieuwjaarswedstrijd georganiseerd voor alle leden en familieleden van DWK.

Na 3 weken voorbereidingen bleek dat het evenement onverwacht veel animo kende met meer dan 120 inschrijvingen en 18 familie estafettes. Het programma moest daardoor wat aangepast worden en ondanks een aantal ziekmeldingen op het laatste moment kon de wedstrijd om 17:50 uur van start gaan. Het eerste deel van het programma bestond uit 21 series 25m vrije slag waarin een mix bestond van alle leeftijden en categorieën. Een unieke integratie tussen de afdeling wedstrijdzwemmen en waterpolo met verschillende familieleden was hiermee al een feit. De snelste 5 uit elke categorie plaatsten zich voor de Final Five.

 

Na het eerste sprintnummer stond de 25m vrije slag Benen Beat op het programma voor de minioren, junioren, jeugd, senioren en masters. De snelste 5 minioren en 5 junioren plaatsten zich voor hun finale. Vervolgens mochten de waterpoloërs laten zien hoe snel zij 25m met een bal konden zwemmen. Het laatste persoonlijke nummer bestond uit de 100m Wir War Wisselslag waar de wedstrijdzwemmers op het allerlaatste moment te horen kregen in welke volgorde zij de slagen moesten zwemmen. Diverse races werden daardoor op het einde pas beslist en na afloop kwam bij velen het besef dat de volgorde echt wel bepalend kan zijn! De series werden afgesloten met de familie estafette 50-25-25 vrije slag. Hiermee was een oude DWK traditie in ere hersteld; wat konden we genieten van de families die met elkaar de strijd aan gingen.

Na een korte pauze was het tijd voor de finales. Ondersteund met licht & geluid werd de finalesessie geopend met “Time to Beat”; een solorace tegen de klok in… 25m borstcrawl achteruit zwemmen! Via loting mochten drie zwemmers de eerste tijd neerzetten. In die eerste serie was de 15-jarige zwemster Thirza van de Kraats met 28 seconden de snelste en zij mocht als ‘koningin van DWK’ op haar ‘troon’ zitten. Na dit onderdeel werd de finalesessie vervolgd met een aantal Final Five 25m vrije slag finales. Begeleid door een stevige muziekbeat kwamen telkens de snelste 5 finalisten per categorie oplopen voor hun finale en werden zij voorgesteld aan het publiek. Luid aangemoedigd zwommen zij zo hard mogelijk naar de finish. Bij de minioren 1-3 won Ruben Baars van Imre Eekma en zijn zusje Elin Baars. Bij de minioren 4-6 was Senna Levering ruim de snelste voor Yanou Vaessen en Laura Volkers. Allen mochten hun Speedo prijzen ophalen op het podium. Bij de junioren mixed was Dave Stitselaar de snelste en bij de dames ging de overwinning naar Vera Renshof. Bij de heren ging de winst ruim naar Niek Heethaar.

Bij de waterpoloërs mixed was een spannende strijd te zien die in honderdsten beslist werd door Maarten Kas. Bij de familiezwemmers werd Robin van Buiten de allersnelste. De finale 25m vrije slag benen werd bij de junioren nipt gewonnen door Vera Renshof net voor Harma van der Meer. Bij de finale minioren verraste Casper van Koesveld vanuit baan 1 en hij mocht na afloop zijn prijs ophalen die uitgereikt werd door bestuursvoorzitter Remco van de Veeke. De 25m Polo Ball finale kende veel spanning die bij de finish werd beslist door correct aantikken met de bal door Yvonne Baars. De 100m Wir War Wisselslag leek beslist te worden door Niek Heethaar die op het laatste moment werd ingehaald door Justus Ykema. Bij de dames ging de winst dankzij een sterke schoolslag naar Birgit van Buiten.

De tweede heat “Time to Beat” bracht Joost van Leijenhorst, Maarten Kas en Mark van der Zijden te water. Allen probeerden de tijd van Thirza te verbreken. Mark kwam heel dichtbij, maar moest met een minimaal verschil van 0.02 seconde de eer aan Thirza laten, zij werd gehuldigd als de koningin van het achteruitzwemmen 2018. Tot slot werd de wedstrijd afgesloten met de finale van de familie estafette. De snelste 5 families (Volkers, Kuijper, Kaptein, Leeuwis en van Soest) gingen de strijd aan die in de laatste baan beslist werd door de familie Kaptein (net voor Leeuwis en Kuijper). Zij mochten de wisselbeker naar huis nemen.

 

Na afloop waren er voor alle deelnemers pannenkoeken en broodjes en werd met een drankje getoast op het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn diverse zwemmers gehuldigd voor hun prestaties en is de prestatiebeker uitgereikt aan meervoudig Nederlands kampioene Marieke van Soest.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op het evenement en ontving veel enthousiaste reacties. Dankzij de inzet en hulp van vele ouders hebben we er met elkaar een heel mooi feestje van gemaakt. We hopen met dit evenement een traditie ingezet te hebben die we volgend jaar weer kunnen herhalen.

Download hieronder de uitslagen en kijk op de DWK facebook pagina voor meer foto's en filmpjes:

https://www.facebook.com/events/911887362303025/?active_tab=discussion

BijlageGrootte
totaal-uitslag-Crazy Chicken Sprint Festival 2018.pdf69.23 KB