Regionale Minioren Club Meet

Afgelopen zaterdag stond voor de minioren van DWK in het teken van de Regionale Minioren Club Meet in het Erica Terpstra bad te Nijmegen. Aan deze wedstrijd, die in het teken stond van het thema ‘jungle’, deden verschillende teams uit Gelderland mee. De uitslag van deze zwemafstanden leverde punten op voor het team. Onder begeleiding van coaches Sebastiaan Kuijper, Iris van Aurich en Martin Kaptein kwamen alle minioren uit in twee of meer afstanden in hun eigen leeftijdscategorie (minioren 2 tm 5).

Maud ten Broek, Myrthe Rijpma, Bas van Daatselaar en Lucas Leeuwis kwamen uit in de gemengde estafette, 4x 50 mtr vrije slag.

De 50 mtr schoolslag werd gezwommen door Casper van Koesveld, Sven Potappel, Nordin Vermeer en Ruben Baars. Op de 50 mtr vrije slag zwommen Quinn Frunt, Sven Potappel, Ruben Baars en Nordin Vermeer. Dezelfde heren kwamen ook uit op de 50 mtr rugslag. De laatste 50 mtr vrij werd gezwommen door het estafetteteam DWK heren 1 met Quinn Frunt, Casper van Koesveld, Bas van Daatselaar en Lucas Leeuwis.

Op de 100 meter kwamen twee heren uit; Casper van Koesveld zwom de vrije slag en Bas van Daatselaar de wisselslag.

Bij de dames werd de 50 mtr vrije, rug- en schoolslag gezwommen door Lili Oosting, Elin Baars en Linsey Daamen. Maud ten Broek en Chantal van Harten zwommen ook de 50 mtr rugslag. Op de 50 mtr vlinderslag kwam Jinte van Ginkel uit. Het estafetteteam dames 1 (Maud ten Broek, Chantal van Harten, Laura Volkers en Lieke van den Berg) zwom de 4x50 mtr wisselslag.

Op de 100 mtr vrije slag kwamen Laura Volkers, Lieke van den Berg, Jinte van Ginkel, Anna Spelt en Myrthe Rijpma uit. De vier eerstgenoemde dames zwommen ook de 100 mtr wisselslag.

Als miniorenteam is DWK niet in de prijzen gevallen in Nijmegen, alle zwemmers hebben wel individueel of in een estafetteteam één of meerdere PR’s gezwommen!