Goede start van het seizoen door DWK minioren in Vaassen

DWK heeft zaterdag deelgenomen aan het eerste deel van het Swimkick Miniorencircuit in Vaassen. De zwemmers zwommen één of twee afstanden in hun eigen leeftijdscategorie, hierbij werden diverse kleuren medailles in de wacht gesleept.

Nordin Vermeer, Sven Potappel, Anna Spelt, Myrthe Rijpma, Chantal van Harten en Maud ten Broek zwommen voor het eerst mee in het Minioren Circuit. Chantal van Harten pakte twee maal zilver op de 50 mtr vrij en de 50 mtr rug. Anna Spelt nam op de deze afstanden de bronzen plak mee naar huis. Nordin Vermeer en Sven Potappel zwommen beiden de 50 mtr vrij en de 50 mtr rug. Myrthe Rijpma en Maud ten Broek kwamen uit op de 100 mtr vrij en de 100 mtr rug. Alle nieuwelingen hebben mooie tijden neergezet!

Al eerder in dit circuit deden mee Quinn Frunt, Bas van Daatselaar, Lili Oosting, Ruben Baars, Lieke van den Berg, Laura Volkers, Jinte van Ginkel en Elin Baars. Laura Volkers deed goede zaken en keerde terug met twee gouden plakken (100 mtr rug en 100 mtr vrije slag). Quinn Frunt zwom de 100 mtr wissel en de 100 mtr vrij, hij werd twee maal derde. De 100 mtr vrij en 100 mtr wissel werd door Lili Oosting gezommen, waarbij ze een bronzen medaille haalde op de wisselslag. Ruben en Elin Baars kwamen uit op de 50 mtr vrij en de 50 mtr rug. Ruben Baars werd 3e op de 50 mtr vrij en Elin Baars haalde brons op de 50 mtr rug. Lieke van den Berg en Jinte van Ginkel zwommen de 100 mtr rug en Bas van Daatselaar de 100 mtr vrij en de 100 mtr rug. Bijna alle zwemmers hebben hun PR verbeterd!

Op de 4x 25 mtr vrij estafette gemengd, gezwommen door Ruben Baars, Sven Potappel, Lili Oosting en Elin Baars, werd een spectaculaire eerste plaats gehaald, bij het ingaan van de laatste 25 mtr lag de ploeg op een derde plaats, Elin Baars slaagde erin de ploeg als eerste te laten eindigen.

Er deden twee ploegen mee op de 4x 50 mtr vrije slag estafette gemengd. Het eerste team bestond uit Quinn Frunt, Lieke van den Berg, Bas van Daatselaar en Laura Volkers. Jinte van Ginkel, Maud ten Broek, Chantal van Harten en Myrthe Rijpma vormden het tweede team. Helaas vielen zij niet in de prijzen.

De volgende wedstrijd wordt gezwommen op 11 november in Wageningen. In het Swimkick Minioren Circuit wordt weer gezwommen op 27 januari 2018.