Masters succesvol bij eerste wedstrijd in het ZMC

Afgelopen zaterdag 7 oktober is tijdens het eerste Zuyderzee Master Circuit goed gezwommen door 7 masters van DWK. Het was een drukke wedstrijd in Kampen, waar gezwommen werd in het nieuwe 25 meter bad.

Greta Wyma mocht als eerste starten op de 200 m vrije slag, ze zwom ruim onder de tijd van afgelopen seizoen. Dit succes zette ze voort op de 50 m vlinderslag, waar ze een persoonlijke record zwom! Op de voor haar afsluitende 200 m rugslag zwom ze in een vlakke race net iets boven haar tijd. Ook Arno Bruijnes mocht starten op de 200 m vrije slag, het was zijn eerste wedstrijd sinds vele jaren. Op deze afstand was hij net iets te hard gestart, waardoor de laatste meters zwaar waren. Ondanks dat zwom hij een mooie tijd. Op de 50 m vrije slag aan het eind van het programma kon hij zijn laatste energie kwijt en sprintte naar een mooie tijd. Arno was tevreden met zijn tijden en kijkt terug op een goede eerste wedstrijd. Ook Iris van Aurich zwom de 200 m vrije slag en zette meteen een persoonlijk record van ruim 5 seconden neer! Op de 100 m schoolslag deed ze dit nog een keer over, nu in een pr van bijna een seconde. Op de afsluitende 200 m rugslag was de energie op en zwom ze net boven haar tijd. Liesbeth van Mill zwom de 200 m vrije slag, ze zwom net boven haar tijd. Dit herhaalde zich op de 100 m schoolslag en de 200 m rugslag, maar over het algemeen mag ze tevreden zijn met haar tijden! Jennie Resink haar eerste start was de 50 m schoolslag, waar ze in een mooie race net boven haar tijd zwom. Vrij kort daarop lag ze alweer in het water voor de 100 m rugslag, waar ze ook net boven haar tijd zwom. Op de 200 m rugslag aan het einde van het programma zwom ze echter ruim onder haar inschrijftijd in een vlakke race. Martin Kaptein en Martijn de Jong zwommen beide ook de 50 m schoolslag. Martin zwom hier tot zijn eigen verbazing een persoonlijk record op van een halve seconde. Op de 50 m vlinderslag zwom Martijn een dik persoonlijk record, ruim drie seconden snoepte hij van zijn snelste tijd af! Martin zat bij deze afstand een fractie boven zijn persoonlijk record in een mooie race. Als laatste zwommen deze twee heren de 50 m vrije slag, waarop door beide net iets boven hun persoonlijk record gezwommen werd.

Halverwege het programma werd er door Arno, Liesbeth, Martin en Iris een estafette gezwommen: 4 x 100 vrije slag. Arno mocht starten en zette zo een mooie eerste tijd op deze afstand neer. Met z’n allen zwommen ze naar een eerste tijd in hun leeftijdscategorie. Ondanks dat sommigen de muren erg glad vonden bij de keerpunten en de temperatuur in het zwembad tropisch warm was zijn er snelle tijden en opvallend veel persoonlijke records gezwommen.

De volgende wedstrijd van het Zuyderzee Master Circuit is op 28 oktober in Emmeloord