Waterpoloërs hard onderuit

[BARNEVELD] ,,In de tweede periode had de tegenstander door wat we deden, een blok zetten op links”, zegt DWK-aanvoerder Krijn Jongejan.

Door Marijn Bouw

Toen was de wedstrijd eigenlijk voorbij voor de waterpoloërs, die met 17-8 verloren van VZV Njord. Mitchel Schuiteman en Johannes van Deelen zetten de thuisploeg in de eerste periode nog op een 2-0 voorsprong, maar nog voor het einde van het eerste kwart stond het 2-3. ,,Dat ging wel heel hard. Hoe dat kwam weet ik niet.”

Vanaf de tweede periode bouwden de bezoekers uit Veldhoven de voorsprong uit. Bij 2-5 deed Marco van Manen iets terug, waarna VZV Njord weer twee keer trefzeker was. Na de 4-7 van Van Manen beging keeper Berend Slijkhuis een overtreding. Hij moest even naar de kant, waardoor het voor Njord nog makkelijker werd om te scoren. Ook DWK profiteerde van een man-meersituatie, maar nog voor de wedstrijd halverwege was werd de marge van vijf hersteld. ,,Er bewoog niemand in de aanval en we werkten niet voor elkaar”, zegt Jongejan. ,,Ik weet dat ik dat al vaker heb gezegd, maar het is nog even wennen voor ons. We zijn nog niet goed op elkaar ingespeeld.” Daarnaast is het belangrijk dat de Barnevelders op een goede manier omgaan met overtredingen van de tegenstander. ,,We stoppen vaak als we worden vastgehouden. Op zo’n moment moet je je zien los te maken en laten of je moet laten zien dat je vastgehouden wordt. Als je niks doet ben je de bal kwijt.”

In de derde periode scoorde Njord drie keer en was Lennard Tolboom trefzeker voor DWK. Het laatste kwart begon, net als het eerste, met twee doelpunten van de thuisploeg, gemaakt door Van Deelen en Van Manen. VZV Njord vond vervolgens nog vier keer het net. ,,Dat was vermoeidheid. Ook aan onze conditie moeten we nog werken, net als het variëren in de aanval en aan de communicatie. We trainen hard en het gaat de goede kant op. Iedereen komt opdagen bij de trainingen. Dat is al een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar."

De derde klasse D gaat zaterdag 28 oktober verder voor DWK, thuis tegen Nayade.

Bron: Barneveldse Krant