Sterke eerste ronde KNZB Zwemcompetitie

Met een vierde plaats in de A-klasse heeft de zwemploeg van DWK dit weekend een goede stap gezet in het terugkeren op het hoogste niveau in de Nederlandse zwemcompetitie. Afgelopen zaterdag werd in Wageningen goed gezwommen door het collectief en op alle fronten werden sterke resultaten neergezet.

De sterkte is zichtbaar in bijna alle leeftijdsgroepen. Een focuspunt voor de trainers is wel de jongste junioren (tot 13 jaar), daar heeft de zwemploeg wel vervangende punten gescoord. Succesvolste heer was Luuk Nijland, met drie overwinningen. Vooral zijn 400m vrije slag was indrukwekkend met 4.00,7. Rick de Kreek pakte twee keer  een top-3 notering en verder wisten bij de jongens Dylan Donkersteeg, Joas Groeneveld, Lars Jacobsen en Ardi Knol één afstand te winnen.

De dames Isabel Aardema, Birgit van Buiten, beiden afkomstig van andere verenigingen uit de regio, drukten gelijk hun stempel in het competitieresultaat. Aardema won de 100m schoolslag en tikte als tweede aan op de 400m vrije slag. Van Buiten zegevierde op de 200 schoolslag en werd tweede op de favoriete 100m rugslag. Vera Renshof tikte twee keer als eerste aan, zowel op de 200m vrije slag als 100m schoolslag. Ook Mara de Bruin en Celine Schoenmaker wisten allebei een onderdeel te winnen.

Het regende deze ronde overigens weer persoonlijke records! Meer dan 40 nieuwe persoonlijke records werden geregistreerd, de beste kwam op naam van Bjorn Hueting bij de jongens. Hij vestigde halverwege de 100m vlinderslag een fraai PR op de 50m in 49,88 (was 53,70). Bij de dames pakte Lena Minderaa deze eer door op de 100m schoolslag maar liefst 6 seconden sneller te zwemmen dan ooit.

De concurrentie van De Rijn en Octopus hadden het nakijken, want de 4x100 vrije slag en de dames 4x100 wisselslag estafettes waren een prooi voor DWK-viertallen. Met een totaalscore van 5352.81 punten staat de ploeg nu vierde. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 6 is slechts 30 seconden. De competitie gaat verder na de jaarwisseling.