Goede start DWK bij 1e Heuvelrug wedstrijd

Met 11 zwemsters en 8 zwemmers ging de DWK ploeg naar Zeist voor de 1e Heuvelrug wedstrijd van dit jaar. Onder leiding van de coaches Ardi Knol en Martin Kaptein werd het een succesvolle avond.

Bij de meisjes en dames werd er gestreden op de 100 en 400 meter vrije slag, de 100 en 200 meter schoolslag, de 50 en 100 meter rugslag, de 200 wisselslag en 200 vlinderslag.

Bijna iedereen zwom 1 of meerdere persoonlijke records, waarbij er ook een aantal spectaculaire verbeteringen genoteerd werden van 10 seconden of meer.

Dit resulteerde in 3 medailles in de verschillende leeftijdsklassen: goud voor Rianne Bouw en Thirza van der Kraats en zilver voor Liesbeth van Mill.

Bijzondere vermelding is er voor Mara de Bruin die haar record op de 100 wisselslag verbeterde met 15 seconden.

Bij de jongens en heren werd er gestreden op de 50, 100 en 200 vlinderslag, de 200 rugslag, de 50 en 200 vrije slag, de 50 schoolslag en de 200 wisselslag.

Alle jongens en heren noteerden 1 of meerdere persoonlijke records en ook hier weer een aantal forse verbeteringen van zelfs 10 seconden of meer.

Het eindresultaat was 5 medailles in de verschillende leeftijdsklassen: goud voor Luc de Kreek en Rick de Kreek, zilver voor Jarno van Lagen en brons voor Dennis de Heus en Dave Stitselaar.

Aan het eind van de wedstrijd werd er nog hard gestreden op de 50 schoolslag estafette, waarbij het eerste team van DWK doorging waar het vorig jaar opgehouden was, namelijk winnen. De eerste punten voor de wissel trofee zijn daarmee weer binnen. Ook het tweede jonge team deed het uitstekend.

Door de vrijwillige inzet van de coaches, maar ook van onze official Jeanette van Lagen hebben we een succesvolle wedstrijd gedraaid.

Bij de foto:

Goud voor Rianne Bouw en zilver voor Liesbeth van Mill in de categorie Senioren.