Senioren Seizoensstart bij NK Estafette

Na 5 jaar afwezigheid is DWK gisteren bij de NK Estafette eindelijk weer met een heren én dames team in actie gekomen. De heren werden vorig jaar nog zevende in de rangschikking, maar mede door diverse versterkingen dit seizoen en een aantal tactische zetten werd dit jaar opgeklommen naar een vijfde plaats. De dames eindigde in het sterke veld als elfde.

Na de vier “4x 100m” estafettes over rug-, school-, vlinder- en wisselslag stonden de mannen nog 6 seconden achter de mannen van Albion-Delft. In de laatste 10x 100 vrije slag estafette, die bijna 10 seconden sneller was dan vorig jaar, werd dat gat gedicht en wisten de mannen uiteindelijk vijfde te worden. Op vrijwel alle estafettes waren de heren sneller dan vorig jaar! De hoogste klassering was de derde plaats op de 4x100m rugslag.

Heren-ploeg: Nick van Gemert, Kevin Eltink, Ardi Knol, Nino Sieling, Jurre Stammes, Ruben Koek, Luuk Nijland, Niek Heethaar, Justus Ykema, Max Voortman en Dylan Donkersteeg.

Ook bij de dames hebben we dit seizoen een nieuwe impuls gekregen en dat zorgde ervoor dat de damesploeg voldoende niveau had om deel te nemen aan de NK Estafette. Met ook het beste resultaat op de 4x100m rugslag (8e) wisten de dames na vijf onderdelen uiteindelijk als elfde te eindigen. Vooral op de 4x100 vlinderslag werd goed gescoord!

Dames-ploeg: Anoeska van de Kraats, Celine Schoenmaker, Sanne Ditzel, Fleur Donker, Annabel Kuipers, Isabel Aardema, Lindi Bos, Birgit van Buiten, Vera Renshof en Lena Minderaa.

De complete uitslagen kun je terugvinden op de KNZB website via http://livetiming.knzb.nl