Eerste wedstrijd van zwemseizoen voor DWK minioren en junioren

Zaterdag 16 september stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de minioren & junioren, deze werd gezwommen in Nijmegen. Er zijn veel persoonlijke records gevallen en maar liefst 12 medailles gewonnen.

Lieke van den Berg, Bas Daatselaar, Jinte van Ginkel, Casper van Koesveld en Laura Volkers deden mee bij de minioren. Alle 5 zijn ze met medailles naar huis gegaan. Goud voor Lieke (100m schoolslag) en Bas (50m vlinderslag), Zilver voor Casper (100m schoolslag), brons voor Jinte (100m schoolslag) en voor Laura 1x goud (50m vlinderslag) en 1x zilver (100m schoolslag).

De groep junioren was groter, hier zwommen Jade Hazeleger, Anouk Honders, Bjorn Hueting, Rick de Kreek, Senna Levering, Meia Stam, Dave Stitselaar, Yanou Vaessen, Marthe Versteeg en Dirk-Johan Wyma. Ook in deze groep zijn er diverse medailles gewonnen. Brons was er voor Jade (100m rugslag) en Senna (50m schoolslag). Een gouden medaille voor Dave (100m vrije slag) en Rick won maar liefst 3 medailles, 2 gouden (100m vrije slag en 50m schoolslag) en 1 zilveren (100m rugslag). Anouk, Bjorn, Meia, Yanou, Marthe en Dirk-Johan hebben 1 of meerdere persoonlijke records gezwommen of hebben een mooie nieuwe tijd neergezet.

Als afsluiting werden er estafettes gezwommen, hier konden alleen junioren aan mee doen. De jongens estafette (4x 50m vrije slag) bestond uit Bjorn, Dave, Dirk-Johan en Rick en de meisjes estafette (4x 50m wisselslag) bestond uit Yanou, Senna, Jade en Marthe, de jongens eindigden als tweede en de meisjes als vijfde.

Mede dankzij coaches Jacko en Ardi en official Annelies was het een geslaagde wedstrijd.

De volgende wedstrijd in dit circuit wordt 9 december gezwommen.