Medailleregen voor minioren in Wageningen

Een afvaardiging van 17 jonge zwemmers was afgelopen zaterdag aanwezig bij het vijfde deel van de jeugdwedstrijd voor minioren in Wageningen.

 

De minioren 1 zwommen drie 25 m. afstanden, namelijk de vrije slag, rugslag en schoolslag. Bij de vrije slag was het podium gevuld met DWK’ers: goud voor Imre Eekma en Elin Baars, zilver voor Nordin Vermeer en Linsey Daamen en brons voor Sven Potappel. Bij de rugslag scoorde onze deelnemers wederom goed: een 1e plaats voor Imre Eekma en Elin Baars, Sven Potappel werd 2e, Nordin Vermeer 3e en Linsey Daamen eindigde bij de meisjes als 4e. Als laatste zwommen de minioren 1 de schoolslag. Imre Eekma en Elin Baars sleepten hier opnieuw gouden medailles in de wacht, Sven Potappel eindigde op de 2e plaats en Nordin Vermeer en Linsey Daamen beiden op de 4e plaats.

 

Laura Volkers zwom voor minioren 3 de 50 m. vlinderslag en behaalde hiermee goud. Quinn Frunt en Myrthe Rijpma behaalden bij de minioren 3 ook goud, maar dan op de 25 m. vlinderslag. Quinn wist nog een zilveren medaille te behalen bij de 100 m. vrije slag. Laura werd op deze afstand opnieuw eerste bij de meisjes. Myrthe Rijpma en Maud ten Broek eindigden respectievelijk op de 1e en 2e plaats op de 50 m. vrije slag.

 

Voor de minioren 4 waren er ook drie afstanden om hun krachten te meten. Bas van Daatselaar begon met de 50 m. vlinderslag en behaalde een 2e plek. Casper van Koesveld eindigde als 1e op de 25 m. vlinderslag. Jinte van Ginkel, Lieke van den Berg en Anna Spelt behaalden respectievelijk een 2e, 4e en 6e plaats op deze afstand. Op de 100 m. vrije slag behaalde Casper zilver en Bas brons. Jinte en Lieke eindigden bij de meisjes op de 8ste en 9de plek. Anna Spelt zwom zich naar een zilveren medaille bij de 50 m. vrije slag.

 

Yanou Vaessen en Marthe Versteeg zwommen voor de minioren 5. Zij werden respectievelijk 2e en 5e op zowel de 100 m. rugslag als de 50 m. schoolslag. Senna Levering eindigde als 1e op de schoolslag.

 

Als laatste zwommen de minioren 3 en 4 een estafette race van 4 x 50 m. vrije slag. Voor DWK namen Bas van Daatselaar, Lieke van den Berg, Casper van Koesveld en Laura Volkers de honneurs waar. Hun inspanningen werden beloond met een eervolle tweede plaats.

 

DWK heeft deze laatste wedstrijd van het seizoen succesvol af kunnen sluiten. De groep minioren is uitgebreid tot een gevarieerde groep wedstrijdzwemmers in verschillende leeftijdscategorieën. Wij hopen dat zij hun prestaties volgend seizoen doorzetten!