Voorbeschouwing NJJK in Eindhoven

De DWK zwemploeg is vanaf donderdag t/m zondag actief met 15 zwemmers bij de NJJK in Eindhoven. Het Junioren-jeugd kampioenschap, voor meisjes 12 t/m 16 jaar en jongens 13 t/m 18 jaar wordt zoals gebruikelijk gezwommen in een 50 meterbad. De DWK ploeg staat er goed voor en de coaches Nick van Gemert en Jeroen Dellebeke verwachten dit toernooi niet met lege handen thuis te komen.

Hoge noteringen

Zo heeft de jongens jeugd estafetteploeg op de 4x200m vrije slag zeer goede papieren met een top-5 inschrijving. Ook is er persoonlijk succes te verwachten voor Tim en Joep Hoogerwerf, Chad Michau en zijn top-5 noteringen ook mogelijk voor Vera Renshof en Ilse Volkers. Vooral Ilse heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug en kan hoge ogen gooien op de rugslag afstanden.

In de breedte is de ploeg erg goed ontwikkelt, getuige de 12 estafette starts. Zowel de jongens jeugd, jongens junioren als de meisjes jeugd komen op alle drie de estafettes (4x100 en 4x200 vrije slag én 4x100 wisselslag) aan de start.

Finaleplaatsen bij de jeugd zijn ook een duidelijke doelstelling voor dit toernooi. Dat zou Max Voortman, Justus Ykema, Lindi Bos, Tim Hoogerwerf en Chad Michau moeten lukken. Zij staan hoog geplaatst, met name op hun beste afstanden.

De complete DWK selectie bestaat uit Max Voortman, Justus Ykema, Tim Hoogerwerf, Chad Michau, Lindi Bos, Thirza van de Kraats, Luc de Kreek, Joas Groeneveld, Raphael Mennen, Dylan Donkersteeg, Joep Hoogerwerf, Vera Renshof, Ilse Volkers, Mara de Bruin en Lena Minderaa.

EJK Open Water Zwemmen

Chad, Zuid Afrikaan van origine, heeft zijn zinnen bij deze NJJK gezet op kwalificatie voor de EJK Open Water Zwemmen. Bij de Zuid Afrikaanse kampioenschappen kwam hij al onder de kwalificatie-tijden op de 800 en 1500m vrije slag, maar dat moet gebeuren bij een Nederlands toernooi om definitieve plaatsing af te dwingen. Hij start dit weekend daarom louter op de 400, 1500 en 5000 meter.