Jeugd en Senioren

Informatie Jeugd en Senioren

Voor alle zwemmers die voldoen aan de gestelde voorwaarden voor de Jeugd en Senioren groepen zijn lid van deze groep. Alle jeugd en senioren zwemmers krijgen de mogelijkheid om 5x per week (ca. 8 u.) te trainen (min. 3x) met aanvullend 2 landtrainingen (optioneel) en krachttraining (optioneel). 

Voor jeugdzwemmers met voldoende niveau en ambitie is er aansluiting mogelijk in het talentcentrum traject. Dat betekent uitbreiding in trainingsprogramma en een verdere ondersteuning op bijvoorbeeld medisch of fysiek vlak. Mogelijk vindt er een (parttime) aansluiting bij een RTC plaats. Ook senioren 1 en 2 zwemmers die voldoen aan dezelfde voorwaarden kunnen gebruik maken van de aanvullende faciliteiten die gelden binnen het TC. Met hen zullen individuele passende (trainings-)afspraken gemaakt worden. Oudere senioren zwemmers die niet meer in aanmerking komen voor het TC én behoefte hebben aan meer zwemuren (tot aan max. 16 u.) kunnen dit schriftelijk kenbaar maken bij de Technisch Coördinator. 

Alle zwemmers beschikken over ambitie, motivatie en willen graag hogerop. Zij beschikken over voldoende mogelijkheden om zich verder te kunnen ontplooien als zwemmer. De inzetbaarheid van landtrainingen en het aantal trainingen op 50m bad (alleen A+ groep) worden per seizoen opnieuw vastgesteld. 

De totale selectie is dus onder te verdelen in de volgende subgroepen:

Groep Niveau
Jeugd B GK-B
Jeugd A GK
Jeugd A+ NJJK
Senioren A GK
Senioren A+ NK

De Jeugd en Senioren groep staat onder leiding van een Technisch Coördinator. Deze persoon is eindverantwoordelijk voor planning, trainingsprogramma, techniek, voortgang, etc. Ook zijn er een aantal kerntrainers en andere trainers actief binnen deze groep.

Contactpersonen

Senioren: Jeroen Dellebeke
Jeugd: Nick van Gemert