A Selectie

Informatie A Selectie

Voor alle zwemmers die voldoen aan de gestelde voorwaarden voor de A selectie zijn lid van deze groep. Voor de junioren geldt dat zij opgenomen zijn binnen de Junioren Club welke als onderdeel geldt van de A selectie. Als jeugd-A zwemmer val je onder de groep J3. Als jeugdzwemmer A+ val je onder de groep J4. Deze groep vormt de overbrugging naar de volgende fase van het MOZ.

Alle jeugd en senioren zwemmers krijgen de mogelijkheid om 6x per week (10,5 u.) te trainen (min. 3x) met aanvullend 2 landtrainingen (optioneel) en krachttraining (optioneel). 

Vanuit de jeugd categorie (J4) kan de zwemmer kennismaken met het TC die binnen DWK geldt voor zwemmers die ambitie, motivatie en een zeer hoog zwemniveau (volgens MSS C niveau) hebben. Mogelijk vindt er een (parttime) aansluiting bij een RTC plaats. Ook senioren 1 en 2 zwemmers die voldoen aan dezelfde voorwaarden kunnen gebruik maken van de aanvullende faciliteiten die gelden binnen het TC. Met hen zullen individuele passende (trainings-)afspraken gemaakt worden. Oudere senioren zwemmers die niet meer in aanmerking komen voor het TC én behoefte hebben aan meer zwemuren (tot aan max. 14,5 u.) kunnen dit schriftelijk kenbaar maken bij de Technisch Coördinator. 

Alle zwemmers binnen A selectie beschikken over ambitie, motivatie en willen graag hogerop. Zij trainen gezamenlijk min. 3x per week en komen uit binnen verschillende competities. Zij beschikken over voldoende mogelijkheden om zich verder te kunnen ontplooien als zwemmer. De inzetbaarheid van landtrainingen en het aantal trainingen op 50m bad worden per seizoen opnieuw vastgesteld. 

De totale A  selectie is dus onder te verdelen in de volgende subgroepen (naast J1 en J2 van de Junioren Club):

J3: Jeugd-A groep (GK niveau)
J4: Jeugd-A+ groep (NK niveau)
S1: Senioren-A groep (GK niveau)
S2: Senioren-A+ groep (NK niveau)

De A selectie staat onder leiding van een Technisch Coördinator. Deze persoon is eindverantwoordelijk voor planning, trainingsprogramma, techniek, voortgang, etc. Ook zijn er een aantal kerntrainers en andere trainers actief binnen deze groep.

Contactpersonen

Senioren: Jeroen Dellebeke
Jeugd: Nick van Gemert