Algemeen

Zwemmen, of bewegen in het water, is één van de gezondste manieren om sport te beoefenen. Bovendien is het een "life time" sport die van jong tot oud beoefend kan worden.

De WaterKip (DWK) uit Barneveld is opgericht in 1934 en in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de bekendste zwem- en waterpoloverenigingen van Nederland, met ongeveer 500 leden.

Voor jonge zwemmers die het A-diploma hebben is er de zwemschool. Hier word je op een speelse manier opgeleid voor verschillende vervolgcertificaten en diploma's. Vervolgens kun je tot op hoge leeftijd recreatief blijven zwemmen. Voor de ouderen is er een speciale groep trimzwemmers. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te aquafitten.

Je kunt echter ook kiezen voor de wedstrijdsport. Het wedstrijdzwemmen binnen DWK staat op een bijzonder hoog niveau (29 x Gelders kampioen en 8 x Nationaal kampioen). Een andere wedstrijdtak is waterpolo. Er zijn diverse teams die in de district- en bondscompetitie uitkomen. Meer informatie over de sportmogelijkheden vind je via bovenstaande menu's van zwemmen en waterpolo.

Er is een uitgebreide technische staf en er zijn vele vrijwilligers actief als official, commissielid, of anderszins. Deze zetten zich in om alle leden op hun eigen niveau het maximale te bieden, waarbij het accent ligt op een goed programma, goede technische begeleiding en natuurlijk plezier in de sport.

Dat zoveel mensen met plezier kunnen sporten wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Door hun bijdrage kan de contributie voor de sporter op een redelijk niveau blijven.